اکثریت کسانی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت دارند به این مسئله آگاه اند؛ بتنی که در بخش های ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد، از مقاومت کششی بسیار پایینی برخوردار است و به تنهایی نمی تواند از آن در برابر نیروهای مختلف مقاومت نماید. به همین دلیل است که در کنار بتن، از میلگرد نیز استفاده می شود. در این میان اولین سوالی که مطرح می شود این است؛ میلگرد آهن کششی چیست؟ ساده ترین پاسخی که می توانیم ارائه دهیم؛ میلگردی که در راستای جبران مقاومت کششی سازه مورد استفاده قرار میگیرد، میلگرد آهن کششی نام دارد. شاید بد نباشد اگر بدانید، علاوه بر تمام موارد گفته شده، پروفیل هایی مانند قوطی و ناودانی نیز میتواند برای جبران این مقاومت کششی گزینه مناسبی به شمار آید.
هر چند کارشناسان و متخصصان شرکت فولاد پایتخت می توانند اطلاعات کامل تری در این زمینه در اختیار شما قرار دهند. اما لازم است اطلاعاتی هر چند مختصر در این زمینه بدست آورید. با ما همراه باشید.
در هر کشوری که زندگی می کنید، استانداردهای مختلفی برای ساخت میلگرد در آن کشور در نظر گرفته شده است. به همین دلیل نمیتوان استاندارد واحدی را برای ساخت آنها در نظر گرفت. اما از جمله عواملی که می تواند بر درصد مقاومت کشش تاثیر بگذارد، استانداردی است که برای ساخت میلگرد بکار گرفته می شود. به عبارتی می توان گفت؛ استاندارد ساخت روی تمامی خواص مکانیکی محصول تاثیر دارد که مقاومت کشش یکی از آن ها است. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر نسبت به استانداردهای رعایت شده برای تولید میلگرد آهن کششی با کارشناسان و متخصصان شرکت فولاد پایتخت تماس بگیرید.
اما در چه مواردی می توان از میلگردهای کششی استفاده نمود؟
چند بار در زندگی تیرچه های بلوک یک ساختمان نظر شما را به خود جلب کرده؟ باید بگوییم این تیرچه ها به طور معمول دارای یک سقف تحمل با نیروی بالای وارده می مانند. تیرچه ها نیز از دو بخش پاشنه بتنی و خرپای فولادی تشکیل شده است. خرپا خود دارای پنج میلگرد می باشد. یکی از این میلگردها در بالا، دو عدد در قسمت پایین و باقی موارد به عنوان زیگزاگ در بین خرپا جاسازی می شوند.
آن دسته از میلگردهایی که در قسمت پایینی قرار دارند، به عنوان میلگرد کششی نیز شناخته می شوند. آنها توسط جوشکاری و یا قلاب به میلگرد زیگزاگی که در وسط خرپا قرار داده شده، متصل شده اند. این خرپا در برابر نیروهای کششی وارده به سازه مقاومت بسیار زیادی نشان می دهد. به همین جهت اجرای غیر دقیق، به عدم مقاومت سقف را در برابر تنش های کششی می انجامد.
هرگز این مسئله را فراموش نکنید؛ به علت حساس بودن عملکرد در سازه هایی مثل پل ها یا ساختمان های بلند مرتبه و …. که دچار لرزش ها و تحرکات ضربه ای و دینامیکی گوناگون میشوند، اطلاع و اطمینان از میزان مقاومت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
امروزه در دنیای پیشرفته ای زندگی می کنیم. دنیایی که به دنیای لحظه ها شهرت دارد. پس خیلی دور از ذهن نیست اگر بگوییم میلگرد آهن کششی به دو دسته ساده و آجر تقسیم بندی می شوند. از جمله آنها میتوان به میلگرد آجدار ( A1، A2، A3) اشاره کرد. تفاوت این دو نوع، در فرورفتگی هایی است که در سرتاسر سطح میلگرد آجدار ایجاد شده تا سطح تماس با بتن را افزایش داده و در نتیجه موجب افزایش مقاومت کششی بتن آرمه شود.
اگر میلگردها بر اساس استانداردهای روسی تولید شوند، مقاومت کششی آنها بسیار بالاست. هر چند این استانداردها متغیر است. برای کسب اطلاعات به بخش تماس باما مراجعه نمایید.
قبل از خرید و استفاده از میلگرد کششی در بتن، باید مولفه های بسیار زیادی را مورد توجه قرار دهید. از جمله آنها میتوان به میزان الاستیک و پلاستیک، مقاومت تسلیم، مقاومت کششی و … اشاره کرد. در این میان هر کدام از این موارد به طور کاملا واضح در شناسنامه یا برگه مشخصات محصول درج خواهند شد. از این طریق مشتری نسبت به میلگرد مورد نظر اطلاعات کاملی را به دست می آورد و از آنها به درستی در قسمت های مختلف ساختمان استفاده می کند. به عنوان مثال همانطور که گفته شد میلگردهای کششی برای قسمت های پایینی خرپای فولادی مناسب هستند. از طرفی از مقاومت کششی بسیار مناسبی برخورداند که می توانند تنش های کششی موجود را متحمل شده و استحکام سقف را افزایش دهند.