اگر بخواهیم از جمله پرکاربردترین فولادهای ابزاری سردکار یا پر آلیاژ را نام ببریم حتما SPK اولین فولادی است که به زبان می آوریم. این فولاد توسط شرکت بوهلر طراحی و نام گذاری شده است. هر چند در آخرین تغییرات نامگذاری محصولات بوهلر، با نام فولاد K100 معرفی شده است ولی در صنعت کشورمان، همچنان با نام SPK شناخته می شود. شماره استاندارد آنها نیز ۱.۲۰۸۰ و X2 10Cr12 هم نامگذاری شده اند.
در این میان شاید لازم باشد بدانید SPK به عنوان نوعی از فولادهای آلیاژی پر کربن نیز شناخته می شود و شهرت قابل توجهی را در این باب برای خود دست و پا کرده است. سختی پذیری بالای آن با روغن یا هوا برای سرد شدن کمک می کند تا در طول عملیات حرارتی پایداری بالایی از خود نشان دهد. البته در کار با فولاد SPK باید توجه داشت که این فولاد ابزار در مقابل گرما دهی های سریع و نامنظم حساس می باشد.
حال نظرتان چیست؟ آیا فولاد SPK میتواند نیاز شما را برآورده کند؟ بیایید کمی بیشتر در این زمینه بدانید. در ادامه مقاله به شرح کاملی خواهیم پرداخت.
فولادهای SPK دارای کروم (Cr) بسیار بالایی هستند و از این عنصر در ساخت آنها نیز استفاده شده است. این دسته از فولادها در برابر سایش استقامت مناسبی دارند و باعث شده تا سختی فولاد SPK زیاد شود. برای سختکاری فولاد SPK (فرگوته کردن) عملیات حرارتی در دمای ۹۳۰ درجه روی فولاد SPK اعمال می شود.
فولادهاي ابـزار (Tool Steels) گروهی از فولادهای كربنی و آلياژی هستند كه از آن ها برای ساخت، ماشین کاری و شکل دادن سایر مواد مثل فلزات، پلاستیک ها، چوب و… استفاده می شود. اگر قصد ساخت ابزارهای ماشین کاری، برش، انواع مته، سنبه ها، دستگاه های معدن کاری، چکش و… را دارید نیز، فولاد SPK میتواند به راحتی نیاز شما را برآورده کند.
از بارزترین خواص آن میتوان به سختی بالا و مقاومت به سايش عالی، پایداری ابعادی، مقاومت گرمايی خوب، استحکام کافی برای کار روی مواد و پایداری در شرایط کاری سخت اشاره کرد. قابلیت عملیات حرارتی این محصول کمک می کند تا به عنوان ابزاری برای ماشین کاری و شکل پذیری نیز شناخته شود. تا شکل مطلوب و مورد نظر را به خود بگیرد. همچنین خواص فيزيكی و مكانيكی مناسبی نیز در آنها وجود دارد.
امروزه خرید فولاد SPK یا فولاد 2080 و اطلاع از قیمت فولاد SPK بدلیل کاربردهای فراوانی که در صنعت دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما توصیه می کنیم؛ اگر قصد خرید فولاد SPK را دارید حتما به مواردی همچون دمای تمپر نیز توجه داشته باشید. در واقع سختی نهایی پس از تمپر در دمای 100، 200، 300 و 400 درجه سانتیگراد به ترتیب در حدود 64، 62، 59 و 57 خواهد بود. این فولادها به راحتی میتوانند تا عمق سختی خود را حفظ کنند. بنابراین سختی سطح و مغز این فولادها پس از کوئنچ تقریباً برابر است. در هنگام خرید فولاد SPK و کسب قیمت توجه ویژه ای به ویژگی ها و سختی آن داشته باشید. هر چند در این مسیر کارشناسان و متخصصان سایت فولاد پایتخت اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار خواهند داد. تنها کافیست به بخش تماس باما مراجعه کنید. آنها راهنمایی های دقیق و متناسب با نیاز شما را ارائه می دهند.