یکی از پرکاربردترین فلزات در دنیا فولاد است که سالانه ۱٫۳ میلیارد تن از آن تولید می شود و انواع گوناگونی دارد. فولاد معمولی (کربن استیل) و استنلس استیل رایج ترین نوع فولاد مورد استفاده در صنعت است که کاربرد بسیار گسترده ای در زمینه تجاری و مصرفی دارد. مهم ترین تفاوت این دو فلز با یکدیگر در اجزای سازنده آن ها می باشد.
استفاده از استیل در بسیاری از صنایع غیرقابل انکار است و کاربردهای بسیاری در صنایع دارد. اما شاید افراد کمی باشند که بدانند استیل چیست، چگونه ساخته میشود و چه ویژگی های بارزی دارد.
برای آشنایی با استیل، ابتدا باید بدانید که آهن که یکی از فراوان ترین عناصر موجود در طبیعت محسوب می شود، به تنهایی قابلیت و کاربردهای زیادی در چرخه زندگی ما انسان ها دارد اما این عنصر نمی تواند در برابر اکسیژن مقاومت نشان دهد و به اکسید آهن تبدیل می شود و یا به اصطلاح زنگ می زند. برای جلوگیری از زنگ زدگی و افزایش مقاومت آهن در برابر اکسیژن و سایر عواملی که در طول عمر آهن تأثیر می گذارد، آهن را با عناصر دیگری ترکیب می کنند تا به استیل تبدیل شود و از زنگ زدگی در برابر اکسیژن و رطوبت و خوردگی محافظت شود. هم چنین، خاصیت انعطاف پذیری و طول عمر آن افزایش یابد.
برای تولید و ساخت استیل، به فلز آهن، کمتر از 2 درصد کربن اضافه می شود. سایر عناصر با درصدهای متفاوتی به این ترکیبات اضافه می شوند و خواص جدیدی مانند انعطاف پذیری و قابلیت جوشکاری به استیل اضافه می کنند.
تا اینجا با استیل و ویژگی های آن آشنا شدید؛ بنابراین، ادامه مطلب را هم بخوانید تا اینکه با استیل معروف 304 و کاربردهای آن آشنا شوید.
استیل 304 یکی از رایج ترین و پرکاربردترین استیل های سری 300 است. مواد سازنده استیل 304 آلیاژ فولاد به همراه 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل است که این درصدها توسط انجمن آهن و فولاد آمریکا تعیین می شوند.
استیل ۳۰۴ رایج ترین فولاد ضد زنگ است. این فلز دارای خاصیت الکتریکی و گرمایشی کمتری نسبت به فلز کربن است و اساساً غیر مغناطیسی است. مقاومت آن در برابر خوردگی بالاتر از فولاد معمولی است و به دلیل سهولت در شکل گیری به اشکال مختلف، به وفور استفاده می شود که بیش از 50 درصد از فولاد ضد زنگ تولید شده را تشکیل می دهد.
ورق استیل 304 به دلیل داشتن ویژگی هایی مانند دوام بالا، انطباق پذیری و استحکام کاربردهای زیادی در صنایع گوناگون دارد. به عنوان مثال، صنعت ساخت و ساز بیشترین استفاده از آلیاژهای استیل را به خود اختصاص داده است. این محصول یک آلیاژ محبوب و در عین حال پر کاربرد با قیمت به مراتب مناسب تر نسبت به دیگر فولادهای ضد زنگ است. ورق استیل 304 دارای خاصیت ضد مغناطیسی است و جذب آهن ربا نمی شود. در صنعت اصطلاحاً به آن استیل نگیر گفته می شود.
استیل 304 قابلیت کشش پذیری خوبی دارد. به علاوه، ترکیبی از قدرت، عملکرد پایین و طول عمر بالا اجازه تولید این استیل را به اشکال پیچیده می دهد. استیل 304 به راحتی قابل جوش است. اما نکته ای که باید به آن بسیار توجه کرد این است که در طی جوشکاری، احتمال تشکیل کربن کروم وجود دارد که ممکن است به مقاومت در برابر خوردگی منجر شود. برای جلوگیری از این مشکل، جوشکاری باید توسط آنیلینگ کامل انجام شود که کاربید کروم را حل می کند.
ورق استیل 304 مقاومت بسیار خوبی در مقابل خوردگی در برابر شرایط جوی، مواد شیمیایی، اسیدهای رقیق، اسیدهای غذایی، صنعت نفت و پالایشی و همچنین، در صنعت نساجی از خود نشان می دهد. قیمت مناسب این فلز آن را به اولین انتخاب در صنایع حساس تبدیل کرده است.
ورق استیل 304 را می توان به صورت کامل بازیافت کرد، این ویژگی، به ویژه برای کارگاه ها و کارخانه های تولیدی مانند ظروف استیل که ضایعات زیادی دارند، بسیار مفید و کاربردی است.
برخی از مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های استیل 304 عبارت است از:
استیل 304 به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و ضد زنگ بودن، برای قطعاتی که نیاز به جوشکاری، ماشین کاری، سنگ زنی یا پرداخت دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی استیل 304 در صنایع معدنی، شیمیایی، فریزر، غذا و لبنی و دارویی کاربرد فراوان دارد و به طور گسترده ای در صنایعی مانند لبنیات، نوشیدنی و دیگر صنایع غذایی که در آن بهداشت و پاکیزگی از اهمیت بالایی برخوردار است، استفاده می شود.
برخی از مهم ترین و رایج ترین کاربردهای استیل 304 عبارت است از:
کلام آخر
در این مقاله ابتدا تلاش کردیم در مورد استیل، طریقه ساخت آن و ویژگی های مهمی که دارد، توضیحاتی خدمت شما ارائه دهیم. سپس، درباره استیل معروف و پرکاربرد 304 صحبت کردیم؛ همچنین، ویژگی ها و کاربردهای اساسی آن را نیز بیان کردیم. با این وجود، طبیعی است که برای شما درباره این مسئله هنوز سؤالات و ابهامات زیادی وجود داشته باشد، زیرا فلزات جزء آن دسته از موضوعات نیست که بتوان تنها با مطالعه یک مقاله یا مشاهده یک فیلم آموزشی نسبت به همه نکات مهم و مرتبط با آن آشنایی پیدا کرد.
از همین رو، توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به سراغ کارشناسان و متخصصان شرکت فولاد پایتخت بروید. کارشناسان و متخصصان فعال در این شرکت با آشنایی کامل نسبت به بازار فولاد و فلزات و سال ها تجربه می توانند اطلاعات کامل و دقیقی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهند. کافی است به بخش تماس با ما مراجعه کنید.