فولاد اتومات که به آن فولاد خوش تراش نیز گفته می شود، از آن دسته فولادهای کم آلیاژ است که بر پایه سایر آلیاژها و عناصری مانند فسفر، سرب، گوگرد و منگز بنا شده است. یعنی برای تولید آنها تهیه و وجود این عناصر امری الزامی به حساب می آید. وقتی صحبت از آشنایی بیشتر با فولاد اتومات می شود، اسم آنها گویای همه چیز است. آنها به راحتی ماشین می توانند از انجام هر کاری برآیند. خصوصا اینکه ویژگی مهم آنها یعنی ماشین کاری منجر شده برای استفاده در ساخت قطعات به صورت انبوه بسیار مناسب باشد. اما تاکنون این نکته به گوشتان خورده که تولید قطعات خودرو با استفاده از فولاد اتومات انجام می شود؟
در ادامه این مقاله در نظر داریم در این زمینه توضیحاتی را خدمت شما ارائه دهیم.
محال است استفاده از فولاد اتومات مزایایی را با خود به همراه نداشته باشد. این مسئله خصوصا زمانی که از تولید قطعات خودرو صحبت می کنیم به راحتی قابل لمس است. پس در ادامه با ما همراه باشید. زیرا در نظر داریم برخی از این مزایا را شرح دهیم.
• سرعت براده برداری افزایش پیدا می کند.
• قیمت نهایی قطعات به واسطه بالا بودن سرعت تولید به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
• طول عمر آن با توجه به سرعت تولید دستگاه افزایش پیدا می کند.
• شرایطی را فراهم می آورد تا خاصیت تراشکاری در آن آسان شود و امکان برداری در تمامی جهات وجود داشته باشد.
• محصولاتی با کیفیتی عالی تولید خواهد شد.
امروزه شرایط اقتصادی در حال حرکت به سمتی است که در هر راهی سرمایه گذاری کنید، نتیجه مطلوب را دریافت خواهید کرد. اما مسئله اینجاست با توجه به تحریم های اعمال شده، عرصه بر خودروسازان تنگ شده است. با این حال راهکارهایی وجود دارد.
فولاد مدت هاست که توانسته جایگاه بسیار ویژه ای را در صنعت خودروسازی چه در ایران و چه در جهان برای خود دست و پا نماید. استفاده از فولاد به تولیدکنندگان صنعت خودرو این اجازه را می دهد تا با هزینه های نسبتا کم در مقابل سایر مواد، استانداردهای قدرت و حتی ایمنی را در وسایل نقلیه به راحتی اعمال کنند. هر چند، با توجه به مقررات فشرده و سختگیرانه مربوط به تولید گازهای گلخانه ای خودرو و راندمان سوخت، کاهش وزن خودروها به یک نکته بسیار مهم برای خودروسازان تبدیل شده است. قیمت ورق فولادی برای ساخت اتومبیل نیز به صرفه تر از سایر فلزات است.
فولاد اتومات با افزایش رقابت با آلومینیوم و سایر مواد روبرو است. زیرا سازندگان خودرو به منظور انطباق با این آیین نامه به دنبال کاهش وزن وسایل نقلیه خود هستند.
بر اساس اعلام سازمان بین المللی تولیدکنندگان وسایل نقلیه موتوری، هر ساله چیزی حدود 95.6 میلیون دستگاه خودرو تولید خواهد شد. که به طور متوسط در هر وسیله نقلیه 900 کیلوگرم فولاد استفاده می شود. با این محاسبات سالانه مقدار زیادی فولاد در ساخت اتومبیل استفاده میشود.
به نوعی میتوان گفت که فولاد اصلی ترین ماده در غالب تولید قطعات خودرو است. به گونه ای که 65 درصد وزن خود را به خود اختصاص می دهد.
اهمیت فولاد در محیط زیست
امروزه فولاد اتومات با استحکام بالا (HSS) تقریبا برای طراحی هر وسیله نقلیه جدید استفاده می شوند. HSS به اندازه 60٪ ساختار بدنه وسایل نقلیه امروزی را تشکیل میدهد. استفاده از آن در ساختار بدنه سبب سبک تر و بهینه شدن طراحی وسایل نقلیه میشود. این کار باعث افزایش ایمنی و بهبود راندمان سوخت می شود.
حتی کاهش تأثیرات زیست محیطی تولید فولاد از سال ها پیش به عنوان مهم ترین ماموریت در صنعت در نظر گرفته شده است. زیرا حمل و نقل جهانی سهم بسزایی را در انتشار گازهای گلخانه ای ایفا می کند. بر اساس آمار تقریبا 24درصد از کل انتشارات CO2 ساخته شده توسط انسان را به خود اختصاص می دهد.
از طرفی دیگر در خلال سال های گذشته افزایش رقابت بین تولیدکنندگان جهانی خودرو و فشار فزاینده برای ارتقای کیفیت و کاهش هزینه های تولید، بیشترین تأثیر را بر تشدید جهانی سازی این صنعت داشته است.
کلام آخر
در این مقاله تا حد امکان در رابطه با فولاد اتومات و اهمیت آن در تولید قطعات خودرو توضیحاتی خدمت شما ارائه داده ایم. حتی شما را با مزایای آن آشنا کرده ایم. با این حال اگر سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده توصیه می کنیم به بخش تماس باما مراجعه کنید تا کارشناسان ما اطلاعات دقیقی در اختیار شما قرار دهند.