از لوله های گالوانیزه چه میدانید؟ همان لوله های درزداری که از جنس فولاد نرم ساخته می شوند و با فلز روی آبکاری شده اند. لوله های گالوانیزه در برابر زنگ زدگی و حتی خوردگی مقاومت بالایی دارند و اصلا به همین دلیل است که به این نام شناخته می شوند. چه بسا که لقب پرکاربردترین لوله ها در صنعت را نیز به نام خود زده اند. در پایان عملیات تولید آنها اغلب دو سر ابتدایی و انتهایی را پس از عملیات آبکاری رزوه می کنند. این کار اعتبار بیشتری به این دسته از لوله ها می بخشد.
اگر میخواهید از این نوع فولاد خوش تراش بهره بگیرید؛ نکات و مسائل زیادی برای توجه وجود دارد. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش تماس باما سایت فولاد پایتخت سری بزنید و یا در ادامه این مقاله همراه ما باشید. زیرا در نظر داریم توضیحاتی را در خصوص ورق گالوانیزه خدمت شما شرح دهیم.
لوله گالوانیزه را باید همان نوع از لوله های فولادی بدانید که به جهت محافظت در برابر خوردگی و آسیب پذیری، سطح آن با کمک فلز روی پوشش داده می شود. این پوشش سبب افزایش عمر لوله شده و حتی مقاومت آن در برابر رسوبات معدنی را نیز افزایش می دهد. در طی سال های گذشته این نوع از لوله ها، به عنوان یکی از مهم ترین اجزا در خطوط آبرسانی شناخته می شدند.
اگر بخواهیم آنها را دسته بندی کنیم، لوله های گالوانیزه آهنی و فولادی از جمله برترین آنها به حساب می آید. در حین تولید نیز طول آن را چیزی حدود 6 متر و قطر لوله را بین 1 تا اینچ متغیر میدانند. جنس آنها از آهن سفید نورد یا فولاد نرم است.
اما چه ویژگی هایی در ورق گالوانیزه وجود دارد که استفاده از آن را تا این اندازه پراهمیت و پرطرفدار کرده است؟
در ابتدا اشاره کردیم؛ انواع مختلفی از لوله های گالوانیزه (آهنی و فولادی) در بازار موجود می باشد. اینکه کدام یک از آنها میتواند نیاز شما را برآورده سازد، ارتباط مستقیمی با کاربرد آنها دارد. پس بیایید با ویژگی های هر یک آشنا شوید.
اگر بخواهید لوله گالوانیزه آهنی را در بازار شناسایی کنید میتوانید به رنگ تیره و خاکستری آن اکتفا نمایید که از جنس آهن سفید نورد شده هستند. درزهای موجود در آن نیز دستگاه های درزجوش به هم جوش داده می شوند و سپس آنها را به مخزنی که حاوی روی مذاب است منتقل می نمایند. در واقع همین مسئله است که باعث شده از این لوله ها به عنوان لوله های درزدار یاد شود.
در این نوع از روش گالوانیزاسیون، یک ورق گالوانیزه مات بر روی لوله قرار میگیرد که ضخامت آن به چیزی حدود 25 میکرون میرسد. همین ضخامت بسیار کم است که این لوله ها را تنها برای مصارف خانگی مناسب کرده است.
این نوع از لوله های گالوانیزه همانطور که از اسمشان پیداست از فولاد نرم ساخته می شوند. در واقع در حین تولید آنها از ورقه های فولاد با فشار از داخل قالب عبور داده و درز آن را نیز جوش می دهند. این کار در راستای افزایش مقاومت لوله در برابر زنگ زدگی و همچنین اسیدها انجام میگیرد و باعث می شود تا آن را در یک وان آبکاری روی اندود قرار دهند.
به خاطر داشته باشید؛ تفاوت خیلی زیادی میان لوله های گالوانیزه آهنی و فولادی وجود ندارد. آن چیزی که اصلی ترین تفاوت را رقم میزند، سبک و براق بودن لوله های گالوانیزه فولادی نسبت به نوع آهنی آن می باشد. به خاطر بسپارید؛ لوله های گالوانیزه فولادی در مقابل لوله های گالوانیزه آهنی از مقاومت بسیار کمتری در برابر اسیدها برخوردارند.
اگر بخواهیم درخصوص کاربرد ورق های گالوانیزه صحبت کنیم باید به عمده بهره گیری آنها در راستای انتقال گاز و آب اشاره نمائیم. از مهم ترین موارد کاربرد لوله های گالوانیزه میتوان موارد زیر را نام برد:
کلام آخر
با توجه به تمامی تفاسیری که در خصوص لوله های گالوانیزه خدمت شما ارائه شد میتوان درک کرد؛ این نوع از لوله ها جزء پرکاربردترین لوله های موجود در بازار به حساب می آید که براساس دسته بندی و ویژگی های شان میتوان از آنها به جهت انتقال گاز، آب و حتی سیستم های تهویه و… استفاده نمود.
نکته حائز اهمیت اینجاست؛ اینکه قیمت فولاد در طی روز دچار نوسانات زیادی می شود. از همین رو نمیتوان قیمت مناسبی را برای این نوع از لوله ها ارائه داد. اگر فکر می کنید لوله های گالوانیزه آهنی و فولادی میتواند نیاز شما را برآورده سازد. توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش تماس باما مراجعه نمائید. کارشناسان و متخصصان شرکت فولاد پایتخت میتوانند راهنمایی های جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهند و با نیازسنجی صحیح، یک محصول کاربردی را در اختیار شما بگذارند.