امروزه به هر خیابانی که پای میگذارید، ساختمان در حال ساختی را میبینید که ابزارهای مورد نیاز آن در گوشهای از خیابان قرار داده شده است. یکی از این ابزارها میلگرد است. هر چند که در ساختمان سازی از آهن به صورت فولاد و چدن استفاده میشود و این آهن به هیچ عنوان به صورت خالص در طبیعت موجود نیست و همواره پس از ترکیب با سایر مواد در اختیار متقاضیان قرار میگیرد. اما اگر قرار بر بهرهگیری از میلگرد باشد؛ تاکنون درباره میلگرد سرب دار چیزی شنیدهاید؟ میدانید که کارآیی و کاربرد آن چیست و چرا از آن تحت عنوان میلگرد سربدار یاد میشود؟ آیا میلگرد اتوماتیک با سربدار متفاوت است؟
سوالات بسیار زیادی در این راستا وجود دارد که باید پاسخی مناسب برای آنها ارائه شود. از همینرو در این مقاله تلاش کردیم تا به این سوالات پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
میلگرد سرب دار چیست؟
قبل از اینکه به سراغ معرفی میلگرد سرب دار برویم؛ بیایید کمی با میلگرد آشنا شوید. به فولادی که در بتن با هدف جبران مقاومت کششی پایین آن استفاده میشود؛ میلگرد میگویند. هرچند به آن آرماتور نیز گفته میشود. دلیل اصلی آن هم؛ شکل فولاد بکار رفته در سازههای بتن آرمه است. در این راستا متخصصان برای مستحکم کردن بتن میتوانند از مصالح دیگری هم همچون ناودانی، قوطی و نیمرخهای شکل نیز استفاده کنند. در دنیا برای تهیه و ساخت میلگرد استانداردهای مختلفی را تعیین کردهاند. به نوعی شرایط آبوهوایی هر منطقه ایجاب میکند تا فرآیند تولید و البته پارامترهای مختلف به شدت تحت کنترل قرار گیرند. از جمله میلگردهای تهیه شده میلگرد سرب دار است. اما این میلگرد چگونه تهیه میشود؟
در وهله اول باید بدانید که منظور از میلگرد سرب دار، فولادهایی کیفی غیرآلیاژی یا کم آلیاژ است که برای تهیه آنها از مقدار زیادی گوگرد، فسفر یا منگنز یا افزوده سرب استفاده میشود. مطمئنا به این مسئله آگاهی دارید که فولادها در کورههایی با دمای بسیار بالا شکل داده میشوند و به صورت مصالح مختلف درمیآیند، اما یک مرحله خنکسازی در این راه وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است. در این مرحله با کمک گرفتن از فولادهای غیرآلیاژی و فولادهایی که کلاس آنالیز شیمیایی پایینتری دارند، مقاومت میلگرد را در حین عبور از لولههای آب و خنک شدن ناگهانی افزایش میدهند.
کاربرد میلگرد اتومات
جالب است بدانید که امروزه از میلگرد سرب دار، تحت عنوان میلگرد اتومات نیز یاد می شود. اما این نوع از فولاد چه کاربردی دارد؟ دقت داشته باشید که این فولادها اکثرا برای قطعات سریسازی یا همان انبوه سازی روی دستگاههای اتومات مورد استفاده قرار میگیرد. در این مرحله افزودههای آلیاژی گوگرد یا سرب باعث خرد شدن برادهها شده که نتیجتا موجب افزایش سرعت براده برداری خواهد شد. اغلب از این نوع فولاد برای صنایع خودروسازی، جنگ افزاری و… استفاده میشود.
چگونگی نگهداری از میلگرد
شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم که میلگرد نیز نیاز به نگهداری دارد. شاید با خود بگویید که میلگرد زنگ نمیزند و تا مدتها میتواند در محیط باز بماند. اما عجله نکنید در ادامه با چگونگی نگهداری صحیح میلگرد آشنا خواهید شد:
* شما میتوانید برای اینکه آرماتور را در بهترین شرایط نگهداری کنید؛ در زمان دریافت بار، آن را بر روی پالتهای چوبی قرار دهید. همچنین میتوانید آن را بر روی سطحی غیرفلزی که مقداری بالا آمده بگذارید. اگر خواهان انبار کردن میلگرد هستید این روش کمک میکند تا آبهای زیرزمینی با میلگرد برخوردی نداشته باشد و دچار زنگ زدگی نشود.
* در حین انبار کردن آرماتورها بر روی پالت چوبی حتما از یک روکش ضد آب استفاده کنید. قرار دادن بلوکههایی سنگین بر روی گوشههای روکش کمک میکند تا از آرماتور خریداری شده به خوبی و در مدت زمانی طولانی و حتی در محیط باز محافظت نمائید.
خرید میلگرد سرب دار
اگر خواهان خرید و یا آگاهی از قیمت روز میلگرد سرب دار هستید، توصیه میکنیم به بخش تماس باما سایت فولاد پایتخت مراجعه کرده و با کارشناسان و متخصصان این مجموعه ارتباط برقرار کنید. مطمئن باشید که آنها به تمامی سوالاتی که ذهن شما را مشغول کرده پاسخ خواهند داد و راهنمایی دقیقی برای تهیه این نوع میلگرد در اختیار شما قرار میدهند.